Dreumesen – Dutch 1

In Dutch 1 verblijven kinderen in de leeftijd van 8 tot 30 maanden. Naast het bieden van een veilige en vertrouwde omgeving, stimuleren wij spelenderwijs de verschillende ontwikkelingen. Hierbij sluiten we zo optimaal mogelijk aan bij de behoeften en ontwikkelingsfase van de kinderen.

        

De ruimte is verdeeld in twee gedeelten. Het gedeelte bij het raam is speciaal ingericht voor de baby’s. Wanneer de oudste kinderen in de groepsruimte spelen, spelen de baby’s in de ruimte bij het raam, zodat ze zich veilig kunnen uitleven. We stimuleren de ontwikkeling van de kinderen op verschillende manieren, altijd spelenderwijs. Zo hebben we verschillend spelmateriaal voor de baby’s zoals babygym, knuffels, bijtringen en rammelaars. Voor de oudere kinderen hebben we bijvoorbeeld bouwblokken, puzzels en klei.

Elke ochtend beginnen we, na het eten van een snack, de dag met elkaar in een kring. We zingen een welkomstlied (“Goedemorgen allemaal”), waarbij we elkaar begroeten. Vervolgens gaan we nog meer  liedjes zingen, lezen we boekjes en behandelen we het thema. Zo hebben we bijvoorbeeld thema’s aan de hand van de seizoenen en thema’s zoals dieren en eten. Bij de thema’s proberen we zo veel mogelijk aan te sluiten bij de belevingswereld van de kinderen. Tegen de tijd dat de kinderen van Dutch 1 overgaan naar de peutergroepen, zijn ze al zelfstandig genoeg om daar verder hun wereld te verkennen en zich verder optimaal te ontwikkelen.

Het maximaal aantal kinderen in deze groep is 15.

        

 

De leidsters van Dutch 1 zijn  Miranda, Alexandra and Sakya.