Dutch 2 en Dutch 3

In Dutch 2 en Dutch 3 verblijven kinderen van 2 tot 4 jaar. Naast het bieden van een veilige en vertrouwde omgeving, worden de verschillende ontwikkelingsgebieden spelenderwijs gestimuleerd. Dit doen wij door gebruik te maken van verschillend materiaal zoals: materialen voor zand- en waterspel, voor bouwen, voor fantasiespel, voor taal, voor cognitieve en creatieve ontwikkeling.

        

Elke ochtend zitten we met de groep kinderen in een cirkel; dit noemen wij ‘de kring’.  We beginnen de kring met een welkomstlied “Goedemorgen allemaal”, waarbij we elkaar begroeten. Afwisselend worden er verschillende activiteiten in de kring gedaan, zoals liedjes zingen en boekjes lezen. Meestal gaan de activiteiten over het thema waar de kinderen mee bezig zijn. Aan de hand van deze thema’s leren de kinderen bijvoorbeeld nieuwe woorden, wordt hun fantasie geprikkeld en wordt de sociale interactie tussen de kinderen onderling en de groepsleiding gestimuleerd.

De kinderen worden gedurende hun verblijf in Dutch 2 en Dutch 3 gestimuleerd om zelfredzaam te zijn. Dit gebeurt bijvoorbeeld door hen zelf de jassen en schoenen aan/uit te laten trekken, zelf naar het toilet te laten gaan, zelf hun handen te laten wassen en mee te laten helpen met opruimen. Ook worden met de oudste peuters spelletjes gespeeld zoals memorie. Op deze manier bereiden wij de kinderen spelenderwijs voor op de overgang naar de basisschool. Wij vinden het belangrijk dat ze cognitief, motorisch en sociaal/emotioneel hier op worden voorbereid, natuurlijk binnen de grenzen van het vermogen van het individuele kind.

Het maximaal aantal kinderen, per groep, is 14.

         

De leidsters van Dutch 2 en Dutch 3 zijn Laura, Deirdre, Wendy, Suzanne and Priscilla (not pictured).